На Харківщині під обстрілами РФ загинула ще одна родина

На Харківщині під час обстрілу села Заводи загинула родина з дитиною

Війська РФ 18 березня артилерією обстріляли с. Заводи Харків. Обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Снаряд потрапив до будинку. Там була ціла сім'я: чоловік, дві жінки та одинадцятирічний хлопчик. Люди загинули дома. Ще одна мешканка будинку отримала тілесні ушкодження.

Контекст:

 По Україні вночі, 24 лютого, без оголошення війни війська РФ завдали ракетних ударів. Харків'яни масово почали покидати місто, скуповувати все у супермаркетах та ховатися у метро чи підвалах. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це якась спецоперація. Уряд РФ навіть заборонив своїм громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста. При цьому частину Харкова вже зруйновано.

• Чому російські окупанти так наполегливо і так звіряче, з варварськими обстрілами, намагаються захопити Харків? Чому в них нічого не вийде? Як перша столиця України зміниться після цієї війни? За відповідями на ці запитання журналісти порталу "Коментарі. Харків" звернулися до експертів.

• Ігор Терехов розповів, що харків'яни, маючи нагоду виїхати, не хочуть залишати своє місто. Кожен із них налаштований захищати своє місто і не має наміру відступати. Тим часом у місті вже починають розробляти план відновлення Харкова після перемоги у війні.

• На Харківщині жінка врятувала свою доньку ціною власного життя під час обстрілу житлового масиву з боку російських окупантів. Докладніше читайте у нашому матеріалі.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися