На Харківщині звільнено водіїв та медика, які потрапили в полон до російських окупантів

Близько доби водіїв та медика загарбники тримали у полоні на території бази відпочинку

У Харківській області з полону було звільнено п'ятьох водіїв та одного медика, які доставляли гуманітарну допомогу до Вовчанська. Про це під час телемарафону заявив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Колона з гуманітарною допомогою їхала за попередньо узгодженим маршрутом до Вовчанська. Проте загарбники зупинили ще у селищі Кутузівка за напрямком Вовчанська. Шістьох людей взяли в полон. Водночас російські військові конфіскували всі автомобілі та гуманітарну допомогу.

"Людей протримали близько доби у полоні на базі відпочинку, де тимчасово дислокуються російські війська. А вранці відправили пішки у бік Харкова, це майже за 6 км", - сказав Синєгубов.

Водії та медик дійшли пішки до українського блокпоста. Їх там впізнали наші військові та передали їх медпрацівникам. На щастя, зі звільненими все гаразд. Однак вони розповідають про нелюдське ставлення до них як до цивільних з боку окупантів.

За інформацією потерпілих, окупанти звинувачували їх у диверсіях та змушували перевіряти гуманітарний вантаж на ознаки отруєнь.

"Ми знаходилися фактично добу у постійній комунікації з Офісом Президента та з Віцепрем'єр-міністром – Міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Іриною Верещук, яка активно займалася питанням. Вражає те, що одразу після повернення всі наші Герої як один сказали: знову готові їхати або в тому ж напрямку, або в будь-якому іншому, щоб доставити вантаж усім, хто потребує. Це сила волі наших українців, яку ніхто не зламає!", – наголосив Олег Синєгубов.

Читайте також:

У Харкові під обстрілом загинув в'язень нацистської Німеччини. Романченко потрапив до Бухенвальда в 1942 році, а в наступні три роки пройшов концтабори Пенемюнде, Дора-Міттельбау та Берген-Бельзен.

Чому російські окупанти так наполегливо і таким звірячим чином, із варварськими обстрілами, намагаються захопити Харків? Чому в них нічого не вийде? Як перша столиця України зміниться після цієї війни? За відповідями на ці запитання журналісти порталу "Коментарі. Харків" звернулися до експертів.

На Харківщині російський танк розстріляв авто з дітьми. В результаті загинули батьки та дев'ятирічна дівчинка. У живих залишився 17-річний хлопець. Він зазнав поранень і зараз перебуває під наглядом медиків.

ЗСУ завоювали перші трофеї ворога під час боїв на околиці Ізюма. Після Перемоги України трофеї будуть розміщені на горі Крем'янець як історичний експонат.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися