Гуманітарна катастрофа в Ізюмі перетворюється на геноцид: людей 20 днів тримають у заручниках

Майже 20 тисяч людей перебувають у блокадному місті Ізюм без води, їжі та ліків

Місто Ізюм повністю заблоковане російськими окупантами. Містяни знаходяться буквально в заручниках. У місті неможливо провезти гуманітарну допомогу. Про це на своїй офіційній сторінці у Facebook повідомив начальник Управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Ізюмської міськради Максим Стрельник.

За словами Стрельника, мешканці Ізюма залишаються без води, їжа, ліків, світла, тепла, мобільного зв'язку та Інтернету.

"Ситуація в Ізюмі, на жаль, найгірша з усіх міст України. Такої жорстокості вороги не виявляють навіть у багатостраждальному Маріуполі, бо там хоча б іноді відкриваються гуманітарні коридори", - сказав Стрельник.

В Ізюмі РФ відмовляється надавати гуманітарні коридори. Як зазначає Стрельник, якщо найближчими днями ситуація не зміниться, то гуманітарна катастрофа в Ізюмі перетвориться на геноцид українського населення Слобожанщини.

Інформацію про ситуацію в Ізюмі просять поширити всіма можливими способами, щоб завадити ворогові це зробити та щоб не допустити фізичного знищення ізюмчан у нелюдських муках

Читайте також:

• У Харківській області від квітня відбудуться зміни у цінах на проїзд.

• Під Харковом ЗСУ ліквідували російського полковника. Загиблий був командиром 200-ї окремої мотострілецької бригади (військова частина 08275, Печенга). Докладніше читайте у нашому матеріалі.

• У Харківській області під час спроби евакуації з блокадного міста загинув харківський студент та його батько. Про трагедію розповіли в університеті, де навчався загиблий хлопець.

• У Харківській області російські окупанти насильно вивозять людей до РФ. Після цього жодна викрадена військовими людина не виходила на зв'язок і про їхню долю нічого невідомо. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

• У Харківській обласній державній адміністрації повідомили, де 31 березня харків'яни можуть отримати гуманітарну допомогу. Наголошується, що адреси пунктів видачі змінилися.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися