42-й день війни в Україні: що відбувається у Харківській області

Ситуація у Харківській області на 6 квітня

Ворожі війська блокують Харків на Слобожанському напрямку. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Так, за інформацією джерела, 42-й день російські окупанти продовжують завдавати артилерійського обстрілу в окремих районах Харків. Зазначається, що інтенсивність артилерійської бригади значно знизилася через великі втрати. За даними Генштабу, втрати 236 артилерійської бригади 20 загальновійськової армії становлять близько 20 відсотків особового складу та озброєння.

На Ізюмському напрямку окупанти не залишають намірів щодо створення ударного угруповання та продовження наступу у напрямку населених пунктів Слов'янськ та Барвінкове.

Нагадаємо, раніше в одному з останніх інтерв'ю Радник глави Офісу президента Олексій Арестович також наголосив, що захопити Харків окупанти ніяк не зможуть, бо військові відіб'ються від їхніх атак.

Мер міста Ігор Терехов також заспокоїв харків'ян, зазначивши, що на сьогодні у плані обороноздатності Харків став уже зовсім іншим, що значно відрізняється від того, яким він був у перший день війни.

Читайте також:

• Дівчата з Харківської області, які вижили після звірств окупантів, розповіли про те, що з ними робили російські військові.

• Місто в Харківській області залишилося без світла та зв'язку. Людей просять евакуюватись.

• У Харківській області російські окупанти насильно вивозять людей до РФ. Після цього жодна викрадена військовими людина не виходила на зв'язок і про їхню долю нічого невідомо.

• У харківській області російські окупанти захопили одне із сіл. У Генштабі розповіли про ситуацію в області на 5 квітня. Подробиці читайте у нашому матеріалі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися