Згвалтування та вбивства у Харківській області: історії звірств російських окупантів

Жінки з Харківської області, які вишили після пережитого пекла, розповіли про те, що з ними робили російські окупанти

Зґвалтування стало ще однією зброєю російської армії проти мирного населення на тимчасово окупованих територіях. У Харківській області стало відомо про декілька випадків таких злочинів. Про це у своєму офіційному Telegram-каналі повідомила уповноважена Верховна рада з прав людини Людмила Денісова.

Так, в одному із населених пунктів у Харківській області російський окупант протягом тижня ґвалтував 29-річну дівчину, яка проживала у квартирі разом із немобільною матір'ю. Після того, як російський солдат прийшов у її будинок, він одразу забрав телефон, тому дівчина не могла звернутися до поліції. Через тиждень пережитих звірств постраждалої надійшла пропозиція від ґвалтівника, щоб той відвіз її від війни. У відповідь на відмову, нелюд просто застрелив стару маму на очах у дочки. Жертві нелюда вдалося врятуватися і зараз вона проходить реабілітацію.

Другий випадок стався у селищі Мала Рогань, у школі, де ховалися місцеві. Окупант неодноразово ґвалтував 31-річну дівчину, яка ховалася від війни з 5-річною дочкою, матір'ю, сестрою, братом та іншими мешканцями.

Тримаючи зброю біля її голови, окупант неодноразово чинив сексуальне насильство щодо жінки, яка, за його словами, нагадала йому дівчину, з якою він ходив до школи. Зазначається, що військовий розрізав жінці щоку та шию ножем. Також відрізав волосся, бив її книгою по обличчю.

Після того, як загарбники відступили, потерпілій разом із сім'єю вдалося пішки дістатися до Харкова. Там вона отримала потрібну допомогу.

Денисова звернулася до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти військових злочинів та порушення РФ прав людини в Україні.

Читайте також:

• У Харківській області російські окупанти насильно вивозять людей до РФ. Після цього жодна викрадена військовими людина не виходила на зв'язок і про їхню долю нічого невідомо.

• У харківській області російські окупанти захопили одне із сіл. У Генштабі розповіли про ситуацію в області на 5 квітня. Подробиці читайте у нашому матеріалі.

• Загарбники продовжують обстрілювати Харків та Харківську область. За один день загинули 7 людей та ще 34 дістали поранення.

• Які магазини працюють у Харкові 5 квітня. Адреси та графік роботи.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися