Що робить ворог у Харківській області - Генштаб

Ситуація в області станом на ранок 8 квітня

На Харківщині російські окупанти ставлять мінно-вибухові загородження. Про це повідомили у Генштабі Збройних Сил України на офіційній сторінці у Facebook.

За інформацією джерела, станом на 44 день війни, основна увага російських загарбників приділяється відновленню ділянок залізниці з міста Куп'янськ до міст Харків, Ізюм та Сватового. Для цього залучено підрозділи залізничних військ 38-ї окремої залізничної бригади Західного військового округу з Ярославля.

Окремі підрозділи зі складу 6-ї, 20-ї загальновійськової армії, 1-ї танкової армії, берегових військ балтійського та північного флотів здійснюють заходи оперативного обладнання території.

Зазначається, що у Харківському напрямку ворог продовжує блокувати місто Харків. Для недопущення просування наших військ загарбники ставлять мінно-вибухові загородження.

У тимчасово зайнятому Ізюмі представники так званої ДНР виконують функції місцевої поліції, здійснюють незаконну перевірку документів, обшуки осіб та приміщень місцевого населення.

Читайте також:

• Мер Харкова Ігор Терехов розповів, що має обов'язково змінитись у місті після закінчення війни.

• У Харківській області після звільнення села від російських окупантів виявили трупи закатованих людей. Їх катували, а потім підпалили.

• На Харківщині розстріляли людей та спалили їх у машині. Злочинці спробували приховати сліди злочину та видати смерть своїх жертв за смерть внаслідок ворожого обстрілу. Один із підозрюваних у цьому страшному злочині затриманий. Ще п'ятеро його спільників зараз ховаються на території, що тимчасово окупована російськими загарбниками. У поліції опублікували відео із затримання одного зі зловмисників.

• Мер Харкова Ігор Терехов записав відеозвернення до своїх городян щодо інформації про плани ворога захопити Харків найближчим часом. Докладніше читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися