На Харківщині під обстрілами страждають тварини: Люди продовжують їм допомагати (ФОТО)

До Харківського зоопарку переїхали вихованці з Екопарку

Харківський зоопарк прийняв дух левів, трьох тигрів та трьох ягуарів із Фельдман Екопарку. Про це повідомили у пресслужбі Харківської міської ради. Також інформацію підтвердив бізнесмен Олександр Фельдман на своїй сторінці у Facebook.

"Цим гепардам дуже пощастило: їх встигли вивезти якраз перед масованим обстрілом Екопарку, в ході якого їх вольєр був зруйнований. Трохи пізніше, і тварини або загинули, або опинилися на волі, що не обіцяло б нічого доброго ні їм самим, ні людям, з якими б вони зустрілися, тепер у них все добре: вони вже обживають своє тимчасове житло під Полтавою, щоб такий хепі-енд був в історій порятунку від війни та обстрілів максимально великої кількості наших тварин, ми продовжуємо роботу з їхньої евакуації. "сірої" зони, а завдяки підтримці наших численних друзів вирішується питання про їхнє розміщення у зоопарках та інших зручних для утримання тварин місцях у різних регіонах України", — написав Олександр.

Контекст:

• У харківському екопарку внаслідок попадання снаряда знову загинули тварини. Власник екопарку повідомив, що тварини намагаються терміново евакуювати, однак зробити це складно, оскільки сам екопарк знаходиться на лінії вогню. Вирішили частину тварин перевезти додому до директора Олександра Фельдмана.

• У Фельдман Екопарку під мінометним та автоматним вогнем загинули двоє людей, які прийшли раз на три дні нагодувати тварин. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

• Власник харківського екопарку Олександр Фельдман розповів, що тварини помирають не лише від обстрілів, а й через сильний стрес, який вони переживають з початку війни. Докладніше читайте в матеріалі на нашому сайті.

• З Екопарку було вивезено чотири орангутанги - Вася, Кузя, Мессі та Поночка, а також дев'ять шимпанзе. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися