У Генштабі ЗСУ розповіли, як діють російські окупанти на Слобожанському напрямку

У районі міста Ізюм російські війська проводили перегрупування підрозділів

На Слобожанському напрямку противник продовжує часткове блокування міста Харкова. Водночас, окупаційні війська продовжують застосовувати артилерію та реактивні системи залпового вогню для руйнування житлових масивів міст Харків, Дергачі та П'ятихатки. Про це свідчать дані Генштабу Збройних Сил України станом на 18:00 12 квітня.

Також повідомляється, що в районі міста Ізюм російські війська проводили перегрупування підрозділів, поповнювали запаси матеріально-технічних засобів та зосереджували увагу на утриманні понтонної переправи через річку Сіверський Донець. Крім того, окупанти проводять повітряну розвідку району із застосуванням безпілотних літальних апаратів. Для посилення угруповання до зазначеного району переміщені окремі підрозділи 1-ї танкової армії збройних сил РФ.

Нагадаємо, що щонайменше двоє людей поранено внаслідок обстрілу житлових кварталів на півдні Харкова вдень 12 квітня. За даними ХОВА, російським снарядом зруйновано та пошкоджено кілька будівель.

Зазначимо, що, за словами мера Харкова Ігоря Терехова, у місті значно зросла інтенсивність обстрілів спальних районів. На сьогодні зруйновано 1644 житлові багатоповерхові будинки, всього в місті постраждали близько 2000 будівель та споруд. Терехов зазначив, що незважаючи на існуючі проблеми, комунальні служби міста продовжують роботу та підтримують порядок на вулицях. На маршрути вийшли понад 120 сміттєвозів. Харків'янам здійснюється подача опалення, а, за можливості, до будинків подається гаряча вода.

Раніше "Коментарі" писали, що жителі Балаклії просять про допомогу: місто на межі гуманітарної катастрофи, а окупанти викрадають та катують людей.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися