Окупанти вдаються вдаються до формування підрозділів “народної міліції” на Слобожанському напрямку - Генштаб

Противник продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по об’єктах цивільної інфраструктури у Харківській області

На Слобожанському напрямку російські окупанти продовжують частково блокувати та обстрілювати місто Харків з артилерії. Про це свідчать дані Генштабу Збройних сил України станом на ранок 13 квітня. 

На деяких тимчасово окупованих територіях ворог вдається до формування підрозділів так званої “народної міліції”. Для виконання зазначених заходів здійснює відповідну роботу. 

Окрім того, противник продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по об’єктах цивільної інфраструктури у Харківській області та вдається до активної повітряної розвідки. 

Нагадаємо, що щонайменше дві людини поранені внаслідок обстрілу житлових кварталів на півдні Харкова вдень 12 квітня. За словами мера Харкова Ігоря Терехова, у місті значно зросла інтенсивність обстрілів спальних районів. На сьогодні зруйновано 1644 житлові багатоповерхові будинки, всього в місті постраждали близько 2000 будівель та споруд. Терехов зазначив, що незважаючи на існуючі проблеми, комунальні служби міста продовжують роботу та підтримують порядок на вулицях. На маршрути вийшли понад 120 сміттєвозів. Харків'янам здійснюється подача опалення, а, за можливістю, до будинків подається гаряча вода.

Раніше "Коментарі" писали, що жителі окупованого російськими військами міста Балаклія на Харківщині просять про допомогу. За словами місцевих, окупанти щодня обстрілюють населений пункт, евакуаційний транспорт, викрадають та вбивають мирних мешканців. Відомо, що напередодні окупанти обстріляли один із евакуаційних автобусів, який мав вивезти з лікарні пацієнтів та персонал. Водій транспортного засобу загинув.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися