Ситуація у Харкові та області 27 квітня: Синегубов прокоментував інформацію про застосування фосфорних бомб

Олег Синегубов розповів про обстановку у Харкові та області станом на 27 квітня

Росіяни продовжують завдавати артилерійських, мінометних ударів по житлових районах Харкова та області. Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов.

Вночі у Харкові пройшла неспокійно. Окупанти завдали ударів по місту, внаслідок чого було пошкоджено житлові будинки, а також один дев'ятиповерховий будинок у Київському районі. Водночас протягом доби загарбники потрапляли до будівель Салтівки, Північної Салтівки, Олексіївки.

Що стосується області, у Золочеві, Дергачах, Чугуєві тривали обстріли. В результаті троє загиблих та ще 15 постраждалих.

Також голова Харківської ОДА повідомив, що у соціальних мережах поширюється інформація про скидання фосфорних бомб. Проте Штаб оборони Харкова такої інформації не підтверджує. Прольоти авіації та БПЛА противника над Харковом також не зафіксовано.

Наразі у Харкові проводиться активна робота над відновленням критичної інфраструктури. Уряд погодив спрямування коштів на проведення робіт у співпраці з територіальними громадами.

За словами Синєгубова, на Ізюмському напрямі зараз точаться активні бої.

"Ворог продовжує випробовувати наші збройні сили на міцність", - зазначив голова ХОДА.

Читайте також:

На Харківщині російські окупанти продовжують наступати. У Генштабі ЗСУ повідомили, що загарбникам вдалося взяти під контроль один населений пункт.

• В одному з міст Харківської області російські окупанти організували в будівлі заводу справжній концтабір, де піддають людей катуванням, психологічному та фізичному насильству.

• У Мережі з'явилися фотографії зруйнованих університетів у Харкові. Глава ХОДА запевняє, що кожен із них буде відбудований і стане ще кращим.

• У Фельдман Екопарку розповіли, як зараз живуть тварини, яких вдалося евакуювати. На допомогу вихованцям прийшли люди з різних куточків України та погодилися забрати їх до себе до зоопарків та екопарків.



Джерело: https://t.me/synegubov/3006
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися