На Харківщині звільнили село: що там відбувається після окупації

Місцеві зустрічали українських військових зі сльозами на очах

Днями українським військовим вдалося звільнити від російських окупантів село Кутузівка, що на Харківщині. Під час сьогоднішнього єдиного телемарафону розповіли, як зараз відбувається у селі та як наших захисників зустрічали місцеві жителі.

Одразу після того, як до села зайшли українські військові, місцеві жителі нарешті змогли не боячись вийти надвір. Зазначимо, що Кутузівку було окуповано російськими військовими з перших годин повномасштабного вторгнення на територію України 24 лютого.

Зі сльозами на очах кутузовчани зустрічали захисників. Багато хто плакав і не міг повірити, що в їхньому рідному селі нарешті більше немає окупантів.

Одна з місцевих мешканок розповіла, що у селі зараз немає газу, світла, води. Воду мешканці возили з колодязя. Продуктів був зовсім ніяких і люди виживали як могли. Будинки та будинки зруйновані. Частково село перетворено на руїни.

Село пробуло в окупації два місяці. Окупанти не випускали людей, не давай їм жодного шансу евакуюватися. Вибратися змогли ті, хто зміг вчасно втекти з Кутузівки.

Люди ховалися весь цей час у підвалі. Спочатку там було 130 людей. Потім залишилося 65 після того, як половина виїхала. Багатьох кутузовчан окупанти виганяли з їхніх будинків у підвал, забираючи у них ключі.

Після того як село було звільнено, мешканцям залишатися там поки що небезпечно, тому зараз проводиться евакуація.

Читайте також:

• Під час евакуації мешканців звільненого села Руська Лозова під мінометний обстріл потрапила колона волонтерських автомобілів. Постраждала одна людина. Дві машини були пошкоджені та не змогли продовжувати шлях.

• У Мережі показали, як сьогодні виглядає блокадний Ізюм, який перебуває під повною окупацією російських загарбників з початку квітня. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

• Тревел-журналіст Дмитро Комаров побував у Харкові та показав своїй двомільйонній аудиторії в Instagram, на що російські окупанти перетворили прекрасне та квітуче місто.

• У бою на Харківщині загинув український військовий, який сміливо захищав свою землю від російських окупантів, що прийшли на неї. У чоловіка залишилася дружина, а також троє дітей.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися