Що буде з Харківським авіазаводом після війни

Після війни Харківський авіазавод хоче відновити роботу

Обстріли РФ на території Харківського авіазаводу пошкодили багато приміщень. Наразі добровольці розчищають завали. Підприємство продовжує отримувати замовлення та намагається їх виконувати, виробляти та відвантажувати продукцію. Гендиректор підприємства Олександр Кривоконь планує відновити повноцінну роботу після війни, повідомляє "Суспільне".

"До війни ми відремонтували і підняли в небо літак єгипетських ВПС, Ан-74. І ми проробили таку роботу, яку не робив жоден завод у СРСР. Наші партнери постійно дзвонять, вони чекають, вони хотіли, щоб ми навіть на сьогодні спробували відновити сервіс в інших країнах. Або Грузія, або ще в якихось країнах, де ми зможемо, щоб ми могли переїхати заводом і почати відновлювати ці літаки. Я їм кажу: "Давайте почекаємо". Я бачу і вірю, що ми переможемо", - сказав Олександр.

Контекст:

 У Харкові 16 квітня звільнили генерального директора державного авіаційного виробничого підприємства Сергія Задорожного. Вже 17 квітня на його місце прийшов 56-річний Олександр Кривоконь. Чоловік із 2017 по 2018 роки керував державним підприємством "Антонов".

 За рішенням уряду в червні 2015 року авіазавод став банкрутом і перейшов до "Укроборонпрому". Всього ХДАВП мав 3,2 мільярда гривень кредиту і 52 мільйони по зарплатах.

 До України 24 лютого вторглися війська РФ. Ворог близько 4 години ранку завдав ракетних ударів по всій країні. При цьому в Росії відмовляються називати таке вторгнення війною, а м'яко заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу". Уряд РФ вже заборонив власним громадянам виступати проти війни й запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни й за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".

 Найбільш запеклі бої на сьогодні йдуть під Ізюмом, у районі Сєверодонецька, Попасної, Лисичанська, а також у зоні Операції об'єднаних сил на Донбасі. Також російські нацисти продовжують блокувати українських захисників Маріуполя на комбінаті "Азовсталь", який регулярно обстрілюють із артилерії та авіації. Територія підприємства піддається постійним штурмам.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися