84 день війни: ситуація у Харкові та Харківській області на 18 травня - ХОДА

За останню добу від обстрілу постраждали двоє людей у Харківській області

З 17 по 18 травня російські окупанти не обстрілювали Харків, проте в області обстріли, як і раніше, тривали. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За словами джерела, "прильоти" були у місті Печеніги, Чугуївського району. В результаті 73-річний чоловік отримав пошкодження легені. Тоді ж окупанти обстріляли й село Циркнуни. Там постраждав 42-річний чоловік.

Вранці 17 травня загарбники обстріляли Мерефу. В результаті було пошкоджено понад 30 житлових будинків, припарковані автомобілі та високовольтну лінію. На щастя, внаслідок події ніхто не постраждав.

Наразі на Харківському напрямку загарбники намагаються утримати свої позиції. Агресор з артилерії обстрілює Циркуни, Російські Тишки, Черкаські Тишки та Розплідник.

Водночас ЗСУ утримують свої позиції та не допускають просування російських військ уперед.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

• Російські окупанти обстріляли село у Харківській області забороненими Женевською конвенцією фосфорними бомбами. Українським військовим вдалося зняти на відео момент "прильоту". Докладніше читайте у нашому матеріалі.

СБУ перехопила чергову телефонну розмову окупанта із родичем. Цього разу російський військовий хвалився батькові, що їм вдалося впіймати двох полонених у Харківській області. Одному з полонених, за словами загарбника, вони відрізали вухо, бо він хотів казати потрібну їм інформацію.

• У Харкові та Харківській області запровадили заборону продажу алкоголю з 17 травня і до кінця воєнного стану. Проте заборона не поширюватиметься на продаж слабоалкогольних напоїв. Подробиці у нашому матеріалі.



Джерело: https://t.me/synegubov/3203
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися