На Харківщині ексгумували тіла вбитих: стало відомо про чергові випадки звірств російських окупантів (ФОТО)

У двох селах на Харківщині провели ексгумацію тіл чоловіків, які були жорстоко вбиті російськими військовими

З кожним днем спливають нові факти звірств, які окупанти чинили на території Харківської та інших областей. Про черговий злочин повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

23 травня у селі Мала Рогань та селі Ольхівка правоохоронцями було проведено додатковий огляд у рамках досудового розслідування кримінальних проваджень за фактом порушення законів та звичаїв війни, пов'язаного з умисним вбивством.

Було встановлено, що у березні 2022 року російські військові, тримаючи село Мала Рогань під окупацією, убили з вогнепальної зброї місцевого мешканця. На той момент чоловік перебував на своєму городі біля будинку. Зазначається, що в прокуратуру про те, що сталося, заявив родич загиблого.

picture

Ще один випадок стався 15 березня 2022 року на в'їзді до села. З російського танка було розстріляно цивільний автомобіль. В результаті чоловік, який перебував у салоні машини, загинув. Після цього батьки пронесли тіло свого вбитого сина 15 кілометрів, щоби поховати його на городі.

picture

Трупи чоловіків були ексгумовані та направлені за судово-медичну експертизу. Після чого родичі загиблих зможуть їх поховати.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло:

Жінки з Харківської області, які вишили після пережитого пекла, розповіли про те, що з ними робили російські окупанти - історії справжніх звірств. Подробиці читайте у нашому матеріалі.

• У Харківській області під обстріл потрапив рятувальник, який перевозив своїх поранених колег. Весь особовий склад встиг залишити авто, а водій зазнав травм несумісних із життям.

Російські окупанти обстріляли село у Харківській області забороненими Женевською конвенцією фосфорними бомбами. Українським військовим вдалося зняти на відео момент "прильоту". Докладніше читайте у нашому матеріалі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися