У Харківській області окупанти вигадують собі "перемоги"

Пропагандисти останнім часом за свої перемоги видають інформацію про населені пункти, які вони окупували ще у лютому

У Харківській області продовжується інформаційна війна. Окупанти не втомлюються вигадати нові фейки та створювати собі "перемоги" буквально на рівному місці. Тільки за останні кілька днів з'явилося кілька таких фейків. Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр.

За інформацією джерела, останніми днями пропагандисти почали активно розповсюджувати фейки з приводу результатів боїв на північ від Харкова. У повідомленнях, які поширюються в Мережі, йдеться, що українські війська нібито покинули Цупівку, Токарівку, а в деяких випадках ще й Російську Лозову.

Однак насправді це не так. Російську Лозову було звільнено українськими воїнами наприкінці квітня, і з того часу селище знаходиться під контролем ЗСУ. А офіційної інформації про звільнення Токарівки та Цупівки не було досі.

У ХАЦ зазначають, що останнім часом пропагандисти за свої перемоги видають інформацію про населені пункти, які вони окупували ще у лютому. Робиться це з метою показати, що у російських військових не все так погано. Оскільки реальних перемог на Харківському напрямку Росія не має, доводиться їх вигадувати.

Ще одним фейком є інформація про те, що військові Росії недавно окупували кілька населених пунктів на території Золочівської громади. Повідомлень від місцевої влади про це не було.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло:

 У Харківській області поширюють черговий фейкЗагарбники намагаються переконати місцевих, що громада на Харківщині є частиною Росії. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.

 У тимчасово окупованій Боровській громаді російські загарбники разом із місцевим колаборантами поширюють фейкову інформацію про те, що Харків "взято", до Києва "капітулював".

 На Харківщині пропагандисти розпускають фейкову новину про смерть американця Далтона Кеннеді.

• Окупанти запустили чергову фейкову інформацію про те, що на Харківщині нібито бійці ЗСУ здаються в полон.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися