У Мережі розповсюджують черговий фейк про Харків

Фейк о том, що ВСУ обстрілює Харків, знову став популярним на просторах інтернету

На одному з російських пропагандистських ресурсів, яке діє ще з 2014 року, вийшло інтерв'ю нібито з мешканцем Харкова, який розповів про життя міста в умовах війни. Проте інтерв'ю переповнене фейковими фактами. Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр.

За інформацією ХАЦ, головна думка "харків'янина" в даному інтерв'ю полягає в тому, що нібито велику кількість жертв серед місцевого населення в Харкові принесли саме ЗСУ і про це, за його словами, знаю всі, хто залишався у місті з початку війни. Варто зазначити, що такі фейки вже були використані раніше у різних містах України.

Проте слова анонімного харків'янина нічим не підтверджені, а ось свідчень того, що обстріли Харкова велися з території Росії та тимчасово окупованих населених пунктів на території України, велика кількість.

У Харківському антикорупційному центрі зазначили, що обстріл району Рогані та Горизонту фактично припинився після того, як ВСУ вдалося вибити російських окупантів з Малої Рогані. У селищі залишилася їхня знищена техніка.

Також повідомляється, що селище Жуковського майже щодня продовжують обстрілювати російські війська з боку Білгорода. Це пояснюється тим, що саме на цьому напрямі ЗСУ вдалося менше просунутися.

Крім того, щойно українським військовим вдається відтіснити загарбників на відстань, з якої вони не дістають містом, обстріл припиняється. При цьому щодня з території Росії російські війська випускають по місту "Іскандери" і руйнують цивільні об'єкти в місті.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло:

 У Харківській області поширюють черговий фейкЗагарбники намагаються переконати місцевих, що громада на Харківщині є частиною Росії. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.

 У тимчасово окупованій Боровській громаді російські загарбники разом із місцевим колаборантами поширюють фейкову інформацію про те, що Харків "взято", до Києва "капітулював".

 На Харківщині пропагандисти розпускають фейкову новину про смерть американця Далтона Кеннеді.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися