"Захопили шість сіл": окупанти запустили новий безглуздий фейк про Харківщину

Мета поширення у Мережі фейкової інформації – викликати паніку серед місцевого населення

Окупанти поширюють у Мережі новий безглуздий фейк про те, що російська армія захопила одразу кілька сіл на Харківщині. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив мер міста Дергачі В'ячеслав Задоренко.

За інформацією джерела, загарбники пишуть у соціальних мережах, що їм нібито вдалося захопити села Цупівка, Дубівка, Лобанівка, Токарівка друга, Кочубеївка та Шопіно Дергачівської громади. Однак насправді ця інформація є фейковою.

Задоренко зазначив, що це "вкидання" є або свідченням інформаційної неграмотності адміністраторів деяких спільнот у соцмережах, або спрямованою провокацією агресора, мета якого – викликати паніку серед місцевого населення.

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

У Харківській області поширюють черговий фейк. Загарбники намагаються переконати місцевих, що громада на Харківщині є частиною Росії. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.

У тимчасово окупованій Борівській громаді російські загарбники разом із місцевим колаборантами поширюють фейкову інформацію про те, що Харків "взято", до Києва "капітулював". Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

У Харківській області пропагандисти розпускають фейкову новину про смерть американця Далтона Кеннеді. Подробиці читайте на нашому сайті.

• Окупанти запустили чергову фейкову інформацію про те, що Харківській області нібито бійці ЗСУ здаються в полон. Так, на одному з пропагандистських інформаційних ресурсів з'явилася інформація про нібито українські військові, які здалися в полон, щоб не "гинути за амбіції Зеленського".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися