РФ запустила фейк про "чорну трансплантологію" в Харкові

Фейк про продаж Україною органів полонених, убитих та поранених під час війни – один із найстаріших

Російська пропаганда переробила старий фейк на новий лад і запустила його у маси. Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр (ХАЦ).

Новий фейк від РФ - безглузда інформація про "чорну трансплантологію", яка нібито процвітає в кількох містах України. Один із них, за словами авторів фейку – Харків.

ХАЦ зазначає, що цього тижня російські ЗМІ поширюють інформацію про переїзд "чорних трансплантологів із Луганської області до Дніпра та Харкова.

"Народна міліція Луганської Народної Республіки (ЛНР) має інформацію про те, що після звільнення Сєвєродонецька, Лисичанська і Рубіжного чорні хірурги, що базувалися там, займалися трансплантацією людських органів, перебралися в Харків і Дніпро", - саме такий меседж поширюються в російських і соціальних.

picture

Cкріншот. ХАЦ

За даними джерела, подібний фейк уже раніше гуляв соцмережами. Так, раніше хмельницький "Сайт Е" повідомляв, що РФ разом із фейками про біологічні лабораторії на території України також поширювала інформацію про "чорну трансплантологію".

У квітні 2022 року російська пропаганда запустила фейк про те, що українські військові торгують органами загиблих солдатів та поранених українських військових.

Водночас директор Національного інституту хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова Олександр Усенко розповів, що процес операції з трансплантації є непростим і для його здійснення потрібна робота понад 150 досвідчених лікарів.

Крім того, до такої операції потрібна серйозна підготовка, а провести її в польових умовах просто неможливо.

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

 У Харківській області поширюють черговий фейкЗагарбники намагаються переконати місцевих, що громада на Харківщині є частиною Росії. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.

 У тимчасово окупованій Борівській громаді російські загарбники разом із місцевим колаборантами поширюють фейкову інформацію про те, що Харків "взято", до Києва "капітулював". Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

 У Харківській області пропагандисти розпускають фейкову новину про смерть американця Далтона Кеннеді. Подробиці читайте на нашому сайті.

• Окупанти запустили чергову фейкову інформацію про те, що Харківській області нібито бійці ЗСУ здаються в полон. Так, на одному з пропагандистських інформаційних ресурсів з'явилася інформація про нібито українські військові, які здалися в полон, щоб не "гинути за амбіції Зеленського".



Dr Marie

25 березня 2023, 05:29

Ви хочете купити нирку, органи тіла чи хочете продати свої нирки чи органи тіла? Ви шукаєте можливість продати вашу нирку за гроші через фінансову кризу, і ви не знаєте, що робити, зв’яжіться з нами сьогодні, і ми запропонуємо вам хорошу суму грошей у розмірі 500 000 доларів США за вашу нирку. Мене звати доктор Патрісія Марі, я невролог у MAX HEALTH CARE. Наша лікарня спеціалізується на хірургії нирок, і ми також займаємося купівлею та трансплантацією нирок від живого та відповідного донора. Ми знаходимося в Індії, США, Малайзії, Сінгапурі. Японія Будь ласка, повідомте нам, якщо ви зацікавлені в продажу або купівлі нирок або Organ, будь ласка, не соромтеся зв’язуватися з нами електронною поштою. Електронна адреса: [email protected] З найкращими побажаннями ГОЛОВНИЙ ЛІК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися