Стало відомо, за чиєю наводкою росіяни обстріляли будівлю Харківської ОДА (ВІДЕО)

Зловмисник передавав окупантам геолокації міської інфраструктури

Співробітники Служби безпеки України впіймали "законсервованого" агента ФСБ, який коригував ракетні удари окупантів по Харкову та області. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Зловмисник передавав російським окупантам геолокації міської інфраструктури Харкова. Було встановлено, що саме за його "наведенням" ворог обстріляв будівлю Харківської обласної адміністрації, а також ще по семи цивільних об'єктах.

У пресслужбі розповіли, що затриманий надсилав противнику текстові файли, в яких докладно описував об'єкт та інформацію про їхнє розташування.

Як з'ясувалося, коригувальником був колишній поліцейський, завербований кадровим співробітником ФСБ під час перетину російського кордону у 2019 році.

"Після того, як 24 лютого розпочалася агресія Росії проти України, до мене у "Вконтакті" додалися два профілі, які сказали: "Ми співробітники ФСБ. Тепер ти будеш дмухати в наш бік". Вказали інструкцію, що ось ми тобі будемо писати, а потім видаляти листування. Листування повинні бути нейтральними, на кшталт "привіт, як справи? як у вас у місті ситуація?"", - сказав затриманий.

У разі успішного виконання вказівок окупанти обіцяли "вивести" свого прихильника на територію Росії та оформити громадянство. Проте співробітники СБУ завадили цим планам.

Зазначається, що зловмиснику тепер загрожує покарання у вигляді довічного ув'язнення.

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

 Віцепрем'єр Ірина Верещук під час брифінгу повідомила, що в деяких регіонах можуть запровадити обов'язкову евакуацію, у тому числі й на ХарківщиніЦе пов'язано насамперед із неможливістю запустити опалення на деяких територіях.

• Експерти розповіли, чи слід оголошувати в місті евакуацію і чи може РФ знову атакувати Харків. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.

 Окупанти обстріляли ракетами селище на Харківщині. За словами голови громади, такого терору проти мирного населення селище раніше ніколи не знало. Він також показав фотографії наслідків ракетного обстрілу, на яких видно велику кількість руйнувань. Подробиці читайте у нашому матеріалі. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися