Ігор Терехов прокоментував ситуацію у Харкові 17 серпня

Інтенсивність обстрілів Харкова з боку окупантів значно зросла

З початку війни Харків практично щодня перебуває під обстрілами. Російські загарбники запускають ракети по різних районах міста, знищуючи школи, будинки, ринки, магазини, автозаправні станції та інше. Цієї ночі місто знову знаходилося під ударом. Про ситуацію у місті станом на 17 серпня в ефірі цілодобового телемарафону розповів мер Харкова Ігор Терехов.

Інтенсивність обстрілів Харкова значно зросла. Внаслідок цього знищується інфраструктура міста. На думку Терехова, ворожі війська з ненавистю атакують Харків, бо попри постійні обстріли, місто продовжує жити звичайним життям, наскільки це можливе у воєнний час.

"Харків - українське місто і воно продовжує жити, попри такі інтенсивні обстріли, нормальним життям, наскільки це можливо сьогодні під час обстрілів", - сказав Терехов.

Мер зазначив, що російський агресор цілеспрямовано намагається знищити громадський транспорт у Харкові. Нагадаємо, що 16 серпня під час обстрілу у Салтівському районі було пошкоджено трамвайне депо.

"Це не перший обстріл, коли цілеспрямовано бомбардують рухомим складом. У Харкові функціонує громадський транспорт, причому ми зробили його безкоштовним, щоб люди могли доїжджати практично до всіх районів міста, від одного куточка до іншого", - додав Терехов.

На сьогодні у Харкові працює метрополітен, ходять трамваї, автобуси та тролейбуси. Це, на думку мера, може викликати агресію та ненависть в окупантів, і вони намагаються зробити все можливе, щоб городяни не могли жити нормальним життям.

"Можу вам абсолютно точно сказати, що наші комунальні служби працюють. Громадський транспорт ходить. І попри все місто Харків живе і продовжує жити", - Терехов.

Крім того, мер розповів, що за час війни під обстрілами нерідко виявлялися житлові будинки. В результаті 150 тисяч осіб залишилися без даху над головою.

Раніше видання "Коментарі. Харків" інформувало:

 Віцепрем'єр Ірина Верещук під час брифінгу повідомила, що в деяких регіонах можуть запровадити обов'язкову евакуацію, у тому числі й на ХарківщиніЦе пов'язано насамперед із неможливістю запустити опалення на деяких територіях. Подробиці читайте у матеріалі на нашому сайті.

• Експерти розповіли, чи слід оголошувати в місті евакуацію і чи може РФ знову атакувати ХарківУкраїнська влада схвалює рішення про евакуацію, виходячи з оцінки реальної ситуації та прогнозів її розвитку. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.


 Протягом останньої доби російські окупанти обстрілювали Харків та кілька районів області. Загарбники завдавали ракетних ударів по Харківському, Ізюмському, Чугуївському та Богодухівському районам. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися