В «Укренерго» роз’яснили ситуацію в енергосистемі: чого чекати

Енергокомпанія показала на одному прикладі, що наразі відбувається по всій країні після обстрілів.

НЕК "Укренерго" продовжує роз’яснювати українцям, що ж саме відбувається в енергосистемі країни, та чому так надовго вимикають світло.

Ситуацію після масованих атак рашистів продемонстрували на прикладі автошляхів.

"Уявімо, що в країні більшість ключових транспортних розв’язок та мостів на магістральних трасах, якими можна дістатися із заходу на схід, більше не придатні для проїзду. Вони зруйновані. Потрапити зі Львова до Харкова все ще можливо, але значно меншими дорогами, пропускна здатність яких не може забезпечити великий потік автомобілей. Це означає, що час на дорогу, який був 8-10 годин, може займати кілька днів. Десь доведеться постояти в заторі та їхати повільніше", – говорять в енергокомпанії.

Там зазначають, що саме така аналогія ілюструє ситуацію в енергосистемі країни, по якій щоразу цілить російська армія.

Лише за 15 листопада в Україні рашисти пошкодили 15 енергооб’єктів, не працюють тисячі кілометрів магістральних високовольтних ліній.

"Ця інфраструктура необхідна для видачі  електроенергії з електростанцій та передачі з західних регіонів на схід, тобто по всій країні. Більше 1000 фахівців "Укренерго" 24/7 працюють над відновленням енергосистеми, латають те, що можна залатати і замінюють те, що можна замінити", – зазначають в "Укренерго".

Для того, щоб втримати стабільну роботу енергосистеми в таких умовах та уникнути ще більших аварій, енергетики вимушені вдаватися до примусових обмежень споживання – до 40% по країні. Зараз, на жаль, графіки застосовані по всій Україні.

"Такі заходи можна порівняти з роботою регулювальника під час заторів на дорогах. Якщо на трасі тривають ремонтні роботи, регулювальник зупиняє рух автомобілів з одного боку, та пропускає інших. Це єдина можливість проїхати  вузькою дорогою за таких обставин. Поки водії в заторі сердяться на регулювальника, ремонтники відновлюють дорогу", – ще один приклад привели В енергокомпанії.

Також на фото показано лише один трансформатор на одній з великих підстанцій на Західній Україні. В момент влучання в нього без світла залишилося близько 400 тис людей. Таких трансформаторів зараз в енергосистемі десятки.

Енергетики повідомили, що відновлювальні роботи тривають та багато чого вдалося вже зробити, зокрема, повернути світло близько 70% споживачів в деяких областях центрального регіону та  підготувати високовольні лінії для підключення в західному та дніпровському регіонах.

"З кожною атакою відключення світла можуть тривати ще довше", – зазначили в "Укренерго".

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Мер Харкова розповів, що очікує район ринку "Барабашово". Ігор Терехов поспілкувався з городянами та розповів про долю району біля ринку "Барабашово". Міський голова Харкова під час зустрічі з харків'янами повідомив, що буде з мікрорайоном, де розташовувався ринок "Барабашово". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

"Барабашово у глобальному сенсі прибирають зараз. Там буде житло, велика дорога. Зараз якщо ви поїдете на Барабашово, то побачите, що вже багато чого немає зараз. Там буде торгівля, але небагато, вона має бути. Будуть житлові мікрорайони, офісні центри, десь треба працювати. Одне житло не можна збудувати. Має бути робота і має бути промисловість. Маємо повернутися ІТ, бо це гроші і наш з вами бюджет, має індустрія працювати та будівництво", – повідомив Ігор Терехов мешканцям міста. Міський голова також зазначив, що у цьому районі планується створити індустріальний парк.

"Навіть в страшних снах не снилось": чому навчають дітей у Харкові.

Рятувальники ДСНС та поліція проводять з дітьми дистанційні уроки безпеки. У Харківських школах запровадили уроки мінної безпеки, де дітям розповідають, як розрізняти міни та вибухонебезпечні предмети, та як діяти при виявленні таких предметів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС. Так, з огляду на воєнний стан у країні, а також на випадки підриву на вибухонебезпечних предметах саме дітей, у школах та дитячих садках Харкова та області співробітники ДСНС проводять "Єдині уроки з безпеки".




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися