У Харківській області під окупацією залишаються ще 28 населених пунктів

Після обстрілів там майже немає вцілілих будинків.

На Харківщині більшість населених пунктів звільнена від окупантів у результаті успішних контр наступальних дій Силами Оборони України. Проте в області під окупацією ворожих військ залишається ще 28 населених пунктів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Головного управління нацполіції в Харківській області Володимира Тимошка.

Таку інформацію він озвучив під час зустрічі представників правоохоронних органів Харківщини з представниками ООН з прав людини.

Представники Організації об'єднаних націй дізналися про роботу поліції в деокупованих населених пунктах Харківщини, зареєстровані факти воєнних злочинів РФ, розслідування кримінальних проваджень.

З робочим візитом 6 грудня місто Харків відвідав Верховний комісар ООН з прав людини пан Фолькер Тюрк разом з головою Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні пані Матильдою Богнер.

За словами начальника ГУНП в Харківській області Володимира Тимошка, більшість окупованих територій Харківської області звільнена. Наразі залишаються під окупацією 28 населених пунктів, в яких мешкає 200-300 людей.

"Після обстрілів в деяких селах немає жодного вцилілого житлового будинку. В місті Харкові військові РФ з початку війни майже повністю зруйнували масовим бомбардуванням найбільший спальний район – Північну Салтівку, де мешкали 400 тисяч громадян. Це геноцид українського народу з боку Росії", - зазначив Володимир Тимошко.

З початку вторгнення військових росії на територію Харківської області поліція стала займатися більшим об'ємом функцій. Поліцейські евакуювали громадян до більш безпечних районів, доставляли ліки та гуманітарну та домедичну допомогу.

За словами заступника начальника ГУНП в Харківській області Сергія Болвінова, з 24 лютого на Харківщині загинуло більше 1600 людей, з них 74 дитини. Слідчі зареєстрували більш ніж 6600 кримінальних проваджень. Всі слідчі дії проводяться відповідно до чинного законодавства.

"За три місяці деокупації ексгумовано більше 900 тіл людей. Встановлено 25 місць, де російськими військовими під час окупації вчинялися катування та тортури. Це такі населені пункти як Ізюм, Куп'янськ, Козача Лопань, Вовчанськ", - розповів Сергій Болвінов.

Наприкінці зустрічі представники ООН з прав людини подякували за змістовну інформацію щодо оперативної обстановки на території Харківської області та зазначили, що роблять все можливе, щоб правдиво представити події в Україні всьому світові.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові змінили графік роботи метрополітену. Через зміни комендантської години змінюється час роботи метро у Харкові.

За новим графіком метро працюватиме з 7 грудня. У Харківському метрополітені змінюється час роботи. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію комунального підприємства. Це пов’язано зі зміною тривалості комендантської години у місті. Так, від середи, 7 грудня метрополітен працюватиме з 5:30 до 21:30.

У Харківській області вже майже добу шукають 7-річного хлопчика (ФОТО). Герман Щербина зник у Красноградському районі.

5 грудня о 19:43 до ДСНС та поліції надійшло повідомлення про раптове зникнення неповнолітньої дитини у с. Крутоярівка Кегичівської територіальної громади. До пошуків негайно долучились рятувальники 20-ДПРЧ. Станом на ранок пошуки тривають. Зранку на місце події направлено зведений загін ГУ ДСНС України у Харківській області у складі рятувальних і водолазних підрозділів.

Хлопчика, що зник, звуть Герман Щербина, 2015 року народження. 5 грудня хлопець пішов з дому в селі Крутоярівка Красноградського району. Прикмети: зріст 120 см., худорлявої статури, волосся темно русяве, очі блакитні. Був одягнутий в синю куртку, без шапки, темні гумові чоботи.

Поліція звертається до громадян: якщо ви володієте будь-якою інформацією про розшукуваного, просимо повідомити до Красноградського РВП або зателефонувати на лінію 102 чи 05744-7-82-91.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися