Як у Харківській області проходить примусова евакуація

«Білі Янголи» разом з волонтерами продовжують евакуювати жителів Куп'янського району

1 листопада поліцейські ювенальної превенції, полку поліції особливого призначення, КОРДу, Куп’янського районного відділу поліції спільно з волонтерами евакуювали з територіальної громади 25 людей, з яких 9 дітей. Всі евакуйовані доставлені до безпечних місць. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

Заступник командира батальйону ППОП Сергій Кононіхін розповів, що "Білі Янголи" займаються евакуацією родин з дітьми та осіб похилого віку, які не можуть самостійно покинути небезпечні території. 

"Сьогодні робоча група "Білі Янголи" працює в Куп'янському районі. Їздимо по населеним пунктам та просимо громадян покинути небезпечні райони, - говорить Сергій Кононіхін. - Всі громадяни в будь-який час можуть звернутися до підрозділів поліції щодо евакуації. Поліцейські допоможуть виїхати, знайти тимчасове житло та підкажуть, як оформити документи.

Громадянам не варто вірити, що їх поселять десь у наметах. Такого немає. Поліція завжди на зв'язку з евакуйованими громадянами та надає допомогу".

Поліція разом з місцевою владою та волонтерами продовжують проводити роз'яснювальну роботу з населенням та пропонують виїхати з небезпечної території, яка постійно знаходиться під обстрілами військових росії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Російські війська завдали ударів по Харкову: де сталися "прильоти"

У ніч з 2 на 3 листопада, близько опівночі та першої години ночі, окупанти здійснили серію ударів шахедами по місту Харкову. Удари були зокрема по Шевченківському, Основ'янському району та передмісті Харкова. Про це повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, інформують "Коментарі. Харків".

Всього було близько десяти влучань. Всі ці дрони були запущені з прилеглої до Харківської області території РФ. Відео та фото прильотів – дивіться за посиланням.

Очільник області не задоволений роботою комісій щодо компенсацій на відновлення житла

Реалізацію програми єВідновлення в регіоні обговорили на апаратній нараді під головуванням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, інформують "Коментарі. Харків".

Всього на Харківщині компенсації у межах програми єВідновлення за пошкоджене майно перевищили 835,7 мільйонів гривень.

"Програма єВідновлення є одним із пріоритетних напрямків нашої роботи. Очільник кожної громади, міської та районної військових адміністрацій в регіоні, де дозволяє безпекова ситуація, має докласти максимум зусиль, аби комісії з обробки заяв на компенсацію за пошкоджене або знищене майно набрали темп роботи. Вимагаю від керівників РВА взяти на контроль це питання", – сказав Олег Синєгубов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися