«Іскандерами» ударив ворог по Харківщині: загинули ДСНСник та поліцейський

За тактикою повторного удару зс рф атакували ракетами селище Буди: загинули двоє людей, понад 20 травмовані

За даними Харківської обласної прокуратури, 13 липня близько 15:40 збройні сили рф завдали ракетний удар по  залізничному вокзалу у селищі Буди Харківського району.

Після прибуття служб війська рф за тактикою повторного удару вдарили ракетою по тій самій локації.

Загинули начальник Харківського районного управління ГУ ДСНС у Харківській області Артем Костиря та поліцейський сектору реагування патрульної поліції відділу поліції №3 ХРУП №1 ГУНП в Харківській області Олексій Кощій.

Отримали травми різного ступеня тяжкості 23 людини, серед них 14-річна дівчинка, троє рятувальників та поліцейський.

Пошкоджено обʼєкти залізничної інфраструктури, житлові будинки, автомобілі.

За попередніми даними, зс рф вдарили по селищу двома ракетами Іскандер-М.

Як повідомив начальник обласного главку поліції Володимир Тимошко, 13 липня близько 15:40 стався ракетний обстріл селища Буди Харківського району. Старший сержант поліції Олексій Кощій, поліцейський сектору реагування патрульної поліції відділу поліції № 3 ХРУП № 1, разом з напарником оперативно прибули на місце влучання. За 20 хвилин обстріл повторився. Олексій загинув на місці. За життя його колеги Сергія Лопанді борються лікарі.

Олексію було лише 35. У нього залишилася дружина та 9-річний син.

Підполковник служби цивільного захисту Артем Костиря на місці влучання у Будах також був одним з перших, говорить речник облуправління ДСНС Євген Василенко.

"У цей час стався повторний ракетний удар. Він загинув на місці. Він перебував не в машині, майже біля місця влучання", — сказав Василенко Суспільному.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Окупанти обстріляли Харківський район: є загиблі, серед них – начальник райуправлінняДСНС

Сьогодні близько 15:40 у Харкові та області пролунав сильний вибух. За даними начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, окупанти вдарили по селищу Буди, що в Харківському районі.

О 16:54 Олег Синєгубов повідомив, що ворог завдав повторний удар, поранені цивільні. За його даними, внаслідок обстрілу двоє загиблих, та 22 поранених, з низ дев’ять людей госпіталізували, серед них – одна дитина.

Пізніше мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що під час повторного обстрілу загинув Артем Костиря – начальник Харківського районного управління ГУ ДСНС в Харківській області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися