Окупанти просунулися у Харківській області – військові аналітики

Ворог просунувся на декількох напрямках на Харківщині

Російські війська нещодавно здійснили незначне підтверджене просування на північ від Харкова на тлі позиційних боїв, що продовжуються, на півночі Харківської області 18 липня. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

"Геолокаційні кадри, опубліковані 17 липня, показують, що російські війська просунулися на заході Глибокого (на північ від Харкова). Російські та українські джерела повідомили про продовження боїв у Глибокому. Командир чеченського спецназу "Ахмат" Апті Алаудінов заявив 18 липня, що російські війська контролюють "першу лінію висотних будівель" у Вовчанську, хоча неясно, які саме висотні будівлі він мав на увазі. В іншому бої тривали у Вовчанську та у напрямку Тихого (на схід від Вовчанська). Підрозділи російської 83 повітряно-десантної бригади (ВДВ) продовжують бої на півночі Харківської області.

Російські блогери стверджують, що російські війська знищили українську переправу через річку та кілька українських позицій у Глушківці (на південний схід від Куп'янська) та Куп'янську-Вузловому (на південь від Куп'янська) у ніч із 17 на 18 липня. Повідомляється, що підрозділи російської розвідувальної роти 272-го мотострілецького полку (47-а танкова дивізія, 1-а гвардійська танкова армія [ГТА], Московський військовий округ [МВО]) діють у районі Кислівки (на південний схід від Куп'янська), а підрозділи російського 375-го окремого протитанкового артилерійського дивізіону (47-а танкова дивізія) діють у районі Кислівки та Степової Новоселівки", – зазначають у ISW.

Також аналітики проєкту Deepstate оновили мапу бойових дій, у поясненні до якої уточнили, що ворог просунувся біля Новоселівки Степової на Харківщині, а також інших населених пунктів на Донеччині.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Чугуєві збільшилася кількість постраждалих

19 липня 04:16 м. Чугуїв. Внаслідок ворожого ракетного обстрілу горіли дев'ять автомобілів. Пошкоджено скління вікон 9-поверхового та 5-поверхового будинків, дах та скління вікон 2-поверхового житлового будинку, два магазини, адміністративну будівлю, скління недобудованої 5-поверхової будівлі, приватний будинок. Постраждали 9 людей, з них дитина 14-річна дитина. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися