Обстріли з Бєлгороду та Шебекіно: де сталися «прильоти»

Окупанти б’ють по прикордонню Харківщини

Під постійним бомбардуванням ворожої авіації перебуває Харківщина. Про це станом на 16:00 повідомили у Генеральному штабі ЗСУ, інформує портал "Коментарі".

З початку доби, з боку російських міст Бєлгород та Шебекіно, росіяни завдали 11 авіаударів. Цілили у райони українських населених пунктів Черняки, Веселе, Липці, Малі Проходи, Глибоке, Караїчне та Питомник. Також противник завдав удару ракетою "Іскандер-М" по місту Дергачі.

Крім того, на Харківському напрямку росіяни здійснили шість безуспішних атак поблизу Глибокого та Вовчанська.

На Куп’янському напрямку ворог шість разів атакував наші позиції неподалік Берестового та Глушківки. Один бій завершено, ще п’ять боєзіткнень тривають.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Окупанти мають просування на Харківщині та перекидають додатково штурмовиків

Аналітики Інституту вивчення війни у ​​зведенні за 21 липня зазначили, що російські війська продовжували локальні наступальні операції на північ і північний схід від Харкова 20 та 21 липня, але не просувалися. Повідомляється, що російські війська атакували на північ від Харкова в районі Глибокого та на північний схід від Харкова в районі Вовчанська, а українські війська, як повідомляється, контратакували в районі Глибокого 20 та 21 липня.

"Російський блогер заявив, що російські війська намагаються перешкодити українським військам перетнути Трав'янське водосховище (на північний захід від Липців)", – зазначили в ISW.

Крім того, "Повідомляється, що російські війська просунулися вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кремінна, але жодних підтверджених змін лінії фронту у цьому районі 21 липня не було. Міністерство оборони Росії (МО) заявило, що російські війська захопили Андріївку (на захід від Сватового) та Піщане (на північний захід від Сватового). Раніше, 20 липня, ISW оцінила, що геолокаційні кадри вказують на те, що російські війська нещодавно захопили Піщане", – зазначають у ISW. Детальна інформація з мапою бойових дій – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися