У Харкові відбулося прощання з загиблим рятувальником Артемом Костирєю

Чоловік загинув під час повторного удару по Будах 13 липня

13 липня під час підступного повторного удару по селищу Буди в Харківському районі загинули рятувальник та поліцейський. Сьогодні з підполковником ДСНС Артемом Костирєю попрощалися у Харкові. Місяць тому чоловіку виповнилося 40 років. Ховають його у закритій труні, повідомляє кореспондент Суспільне Харків.

На прощання із загиблим прийшли понад пів тисячі колег, рідних та друзів.

Рятувальник Артем Костиря — родом з Херсонської області. У Харківському районі він працював останні 12 років, розповів начальник управління ДСНС Харківщини Артем Астахов.

"Начальником Харківського районного управління Артема призначили у квітні. Першою його посадою була — молодший інспектор у Холодногірському районі. Після цього працював у інспекції, був начальником підрозділу. 13 липня він прибув на місце влучання, з колегами гасив пожежу і рятував цивільних. Отримав інформацію про можливий повторний удар, вивів з місця усіх цивільних та підлеглих, а сам не встиг піти — ракета впала неподалік від нього", — сказав Астахов.

Фото: Суспільне
Харків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У суботу 13 липня близько 15:40 у Харкові та області пролунав сильний вибух. За даними начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, окупанти вдарили по селищу Буди, що в Харківському районі.

О 16:54 Олег Синєгубов повідомив, що ворог завдав повторний удар, поранені цивільні. За його даними, внаслідок обстрілу двоє загиблих, та 22 поранених, з низ дев’ять людей госпіталізували, серед них – одна дитина. Очільник області зазначив, що під ударом був цивільний об’єкт інфраструктури. Кількість потерпілих зросла після повторного обстрілу локації. Також пошкоджена автівка "швидкої", яка прибула на виклик.

Пізніше мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що під час повторного обстрілу загинув Артем Костиря – начальник Харківського районного управління ГУ ДСНС в Харківській області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися