Який рівень радіації зараз у Харкові

Експерти перевірили рівень радіації у Харкові

У Харкові перевірили рівень радіації Згідно з результатом показник не перевищує значення природного радіаційного фону Про це повідомили на сайті Державної установи "Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України".

За даними досліджень, рівні зовнішнього гами - випромінювання склали 0,11-0,13 мкЗв/год по місту, а по Харківській області - 0,10-0,16 мкЗв/год, що не перевищує значення природного радіаційного фону, характерного для території Харківської області (0,3 мкЗв/год).

Крім того, у межах міста Харкова регулярно проводиться моніторинг стану атмосферного повітря. Експерти перевіряють стан атмосферного повітря для визначення фонових концентрацій хімічних речовин (ангідрид сірчистий, аміак, формальдегід, хлористий водень, хлор, фенол).

Так, у період з 5 червня по 21 червня досліджено 240 проб атмосферного повітря, вміст зазначених вище речовин не перевищував "гранично допустимі концентрації хімічних та біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць".

Раніше видання "Коментарі" повідомляло:

 У Центральному парку культури та відпочинку імені М. Горького у місті Харків помітили незвичайного "відвідувача". Фото та відео було опубліковано на офіційній сторінці парку. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

 В Індустріальному районі Харкова відкрився супермаркет, до якого на початку цього місяця прилетіла ракета, випущена окупантами. Магазин почала працювати за своїм колишнім графіком.

• До жителів міста Харків, які мають намір прийти за гуманітарною допомогою до пунктів видачі, що розташовані у відділеннях пошти, звернулися у Харківській обласній військовій адміністрації.

• Жителям Харкова розповіли, де зараз можна скористатися "Карткою харків'янина" та скільки партнером проекту вже відновили роботу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися