"Омікрон" у Харківській області: у яких районах вирує вірус

"Омікрон" було виявлено у дев'яти мешканців Харківської області

"Омікрон" - це новий штам коронавірусу SARS-CoV-2, вперше зафіксований у Ботсвані та Південно-Африканській Республіці у листопаді минулого року. На сьогодні вірус вирує вже в Харківській області. Про це повідомляється у Харківському обласному центрі контролю та профілактики захворювань МОЗ України.

За інформацією джерела, за підсумками минулого тижня штам Оmicron зайняв провідну роль серед штамів коронавірусу, що циркулюють у всій області. У середині місяця було відібрано десять проб біоматеріалу від осіб, у яких було підтверджено діагноз COVID-19. Як виявилося, у дев'яти із десяти проб виявлено характерні мутації ("Омікрон").

Так, "Омікрон" виявили у шести мешканців міста Харків. Ще двоє людей із підтвердженим діагнозом виявилися жителями Чугуївського району та одна людина із Сахновщинської ОТГ Красноградського району.

Читайте також:

Харків'янам розповіли про головні симптоми "Омікрону". Фахівці з'ясували, що новому штаму коронавірусу притаманні наступні симптоми: кашель, біль у горлі, нежить та інші. Також відомо, що інкубаційний період штаму "Омікрон" становить три дні.

• У Харкові та Харківській області погіршується ситуація із захворюванням на коронавірус. За останню добу в області зафіксовано майже 2000 нових випадків захворювання на COVID-19. Кількість хворих за добу у Харкові досягла 1455. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

• У Харкові та Харківській області закрили частину пунктів вакцинації. Причиною цього став низький попит на вакцинацію серед населення. Ознайомитись з адресами пунктів вакцинації у місті та області можна тут.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися