На Харківщину завезли велику партію популярної вакцини від COVID-19

Харківські пункти масової вакцинації знову поповнилися недостатньою вакциною

До Харківської області надійшла нова партія вакцини від коронавірусу, яка наприкінці січня практично повністю закінчилася у пунктах масової вакцинації Харкова й області. Про це повідомляє видання "Суспільне".

За словами речника голови Харківської обласної державної адміністрації Олега Синєгубова Олени Шаповал, 2 лютого Харківська область отримала вакцину від коронавірусу CoronaVac. Загалом в область надійшло 155 тисяч доз. Шаповал наголосила, що вакцину забирають зі складу мобільні бригади та пункти масової вакцинації.

Раніше заступник мера з питань охорони здоров'я наголошувала на тому, що вакцина CoronaVac користується великою популярністю серед харків'ян. Багато хто віддає перевагу вакцині Moderna. Ті, хто вже зробив нею щеплення, кажуть, що у них були деякі побічні ефекти: біль у м'язах і підвищення температури.

Читайте також:

• Наприкінці січня 2022 року заступник харківського міського голови з питань охорони здоров'я Світлана Горбунова-Рубан повідомила, що у Харкові й області добігають кінця запаси вакцини CoronaVac. Нею можна було зробити лише друге щеплення. Водночас було повідомлено, що місто й область найближчим часом отримають нові партії вакцини.

• У Харкові та області закрилися деякі пункти вакцинації. Максим Хаустов розповів, чому було ухвалено рішення закрити пункти вакцинації та де саме їх більше немає на території міста й області. Також адреси всіх пунктів вакцинації, де зараз можна зробити щеплення, можна переглянути тут.

• 2 лютого у Харківській області було встановлено антирекорд із нових випадків захворювання на коронавірус. Таких показників ще не було від початку пандемії.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися