Терехов розповів, як з вересня навчатимуться діти у Харкові

У перші класи записалось близько 7 000 маленьких харків'ян

Ситуація в місті Харків залишається складною, тому розпочати навчальний процес у звичайному режимі зараз неможливо. Школи з вересня не відкриватимуть. Про це в ефірі цілодобового телемарафону повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

Новий навчальний рік для учнів Харкова розпочнеться онлайн. За словами Терехова, молодшокласників також намагатимуться навчати через онлайн-уроки.

"Безумовно, ситуація напружена. Ми не відкриватимемо школи, школи працюватимуть у режимі онлайн-навчання. Звичайно, сьогодні є проблема, пов'язана з першокласниками, які йдуть у другий клас. Ми теж пробуватимемо їх вчити онлайн. Можу сказати, що на сьогоднішній день "День у перші класи записалися близько 7 000 маленьких харків'ян, у яких російський агресор вкрав 1 вересня. Знаєте, 1 вересня у батьків і дітей залишається на все життя", - сказав Терехов.

Щодо дитячих садків, з ними також ситуація дуже складна через постійні обстріли міста. Відкривати сади зараз дуже небезпечно.

"Є така проблема, тому що місто Харків піддається постійним обстрілам. Навіть якби ми могли відкрити їх (дитячі садки, - ред), у нас є такі можливості, але воно має бути обладнане бомбосховищем і то не факт, тому що дуже маленька відстань від РФ до Харкова і, говоритимемо, снаряди летять 50-57 секунд. З метою безпеки дітей ми не відкриватимемо дитячі садки", - додав Терехов.

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

 Стало відомо, за чиєю наводкою росіяни обстріляли будівлю Харківської ОДА 1 березня 2022 року. Зловмисник передавав окупантам геолокації міської інфраструктури.

 Віцепрем'єр Ірина Верещук під час брифінгу повідомила, що в деяких регіонах можуть запровадити обов'язкову евакуацію, у тому числі й на ХарківщиніЦе пов'язано насамперед із неможливістю запустити опалення на деяких територіях.

• Експерти розповіли, чи слід оголошувати в місті евакуацію і чи може РФ знову атакувати Харків. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.

 Окупанти обстріляли ракетами селище на Харківщині. За словами голови громади, такого терору проти мирного населення селище раніше ніколи не знало. Він також показав фотографії наслідків ракетного обстрілу, на яких видно велику кількість руйнувань. Подробиці читайте у нашому матеріалі. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися