Російські окупанти знищують місто Ізюм: обстріли тривають другу добу

Центр міста зруйновано повністю

Місто Ізюм, що в Харківській області, друга доба страждає від постійних авіаційних та артилерійських обстрілів. Про це на своїй сторінці у Facebook написала уповноважена Верховна Рада з прав людини Людмила Денісова.

Омбудсмен зазначила, що місцеві жителі не мають змоги залишити укриття та бомбосховища. На даний момент немає точної інформації про те, що в результаті нападу російських окупантів постраждало і загинула людина в Ізюмі.

"Центр містечка, населення якого до війни становило понад 46 тисяч, повністю зруйновано. Не залишилося жодної будівлі. По всьому місту пошкоджено школи, лікарні. Немає світла, газу та тепла", - пише Денисова.

Також Людмила Денисова наголосила, що планомірне знищення міста Ізюм є очевидним фактом геноциду та цинічним порушенням вимог Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни від 12 серпня 1949 року.

picture

Читайте також:

• У Харківській області знищили ворожу колону з паливом. Як передає автор відео, знятий на місці події, від окупантів залишилися лише кістки. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

• У Харкові на територію державного авіаційного підприємства впав ворожий літак. Зазначається, що, за попередньою інформацією, жертв та постраждалих немає. У поліції опублікували світлини з місця подій. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

• У Харкові загинув боєць спецпідрозділу "Схід". Його тіло вдалося дістати з-під завалів лише через чотири дні. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

• Зеленський надав Харкову звання "Місто-герой України".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися