«Наша місія – вижити»: російські окупанти бояться йти у наступ на Харківщині

Окупант зателефонував додому та поскаржився мамі на те, як йому важко воювати

СБУ опублікувала нове перехоплення розмови військової, яку російські окупанти мобілізували на території "ДНР", зі своєю матір'ю. Загарбник скаржиться на великі втрати та заявляє, що військові відмовляються йти у наступ. Запис перехопленої розмови було опубліковано на офіційній сторінці Служби безпеки України у Facebook.

За словами джерела, для того, щоб якось мінімізувати втрати, російські загарбники використовують мобілізованих жителів так званих "Л/ДНР" як живий щит для кадрових російських військових.

"Спочатку наших просто кидали наперед. З другої роти. Їх мертвими привезли. На броню стрибали та поїхали на зачистку села. А там завжди чекають і стріляють кропи. Сьогодні люди почали відмовлятися. Росіяни відмовилися, наші відмовилися, але луганці поїхали", - розповідає своїй матері чоловік, якого рашисти мобілізували на території ДНР.

Також він розповів, що відмовився йти у наступ під Ізюмом, бо не хоче бути "гарматним м'ясом". Водночас він запевнив матір, що не підписуватиме жодних контрактів з окупантами.

"Наша місія – вижити! Слів немає… Все на нервах, хана, коротше. Росія залишає по собі руїни. Прорватись туди не можуть. 9 травня все це не скінчиться", – резюмує окупант.

Від себе у пресслужбі СБУ додали, що якщо місія окупантів полягає у тому, щоб вижити, то їм радить скласти зброю та здатися в полон.

\

Читайте також:


• У блокадному Ізюмі російські загарбники призначили свого мера. Новий т.з. і. о. мера Владислав Соколов народився в Ізюмі Чоловік раніше працював міліціонером, а потім завідував сектором банківської безпеки у "Ощадбанку".

 В окупованому Вовчанську фіксують складну гуманітарну ситуацію. Люди повідомляють, що місто мешкає без води, інтернету, продуктів харчування. При цьому Вовчанськ зазнає постійних обстрілів з боку окупантів.

• У Харкові змінилися адреси пунктів видачі городянам гуманітарної допомоги. У Харківській обласній військовій адміністрації опублікували перелік актуальних адрес. Нагадаємо, що гуманітарну допомогу роздають у відділеннях "Нової пошти" та у відділеннях "Укрпошти".
• В одному з міст Харківської області російські окупанти організували в будівлі заводу справжній концтабір, де піддають людей катуванням, психологічному та фізичному насильству.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися