Мер Харкова Ігор Терехов розповів про ситуацію у місті 26 квітня

Ситуація у місті, як і раніше, напружена

Російські окупанти постійно обстрілюють Харків і сьогодні не стали винятком. Про те, як зараз живе місто та про загальну ситуацію мер Ігор Терехов розповів під час єдиного телемарафону.

За словами градоначальника, упродовж усіх двох місяців війни російський агресор обстрілює мирні райони Харкова то з повітря, то із землі. Сьогодні було обстріляно район Північної Салтівки. В результаті є загиблі та постраждалі.

Терехов наголосив, що на сьогодні окупанти зруйнували вже понад 2 тисячі житлових будинків у місті. Багато людей втратили свій будинок. З небезпечних зон, де ведеться обстріл, городян евакуювали у безпечніші місця. Хоча, як зазначає мер, із дев'яти районів Харкова немає жодного безпечного для життя.

"Я звернувся до людей, щоб вони по можливості перебували в бомбосховищах, на станціях метрополітену. Ми туди підвозимо продукти та медикаменти. Забезпечуємо людей усім необхідним", - сказав мер.

Також міський голова повідомив, що з кожним днем дедалі більше людей повертається до міста. Сьогодні при в'їзді до Харкова навіть утворився затор.

Читайте також:

Окупанти бояться йти у наступ у Харківській області. Про це один із них відкрито розповів своїй матері телефоном. СБУ перехопила розмову та опублікувала в Мережі запис. Також загарбник запевнив, що війна не скінчиться до 9 травня.

• У Харківській області українським військовим вдалося збити російський вертоліт. Вартість техніки оцінюють приблизно у 16 млн доларів США.

• У Харкові змінилися адреси пунктів видачі городянам гуманітарної допомоги. У Харківській обласній військовій адміністрації опублікували перелік актуальних адрес. Нагадаємо, що гуманітарну допомогу роздають у відділеннях "Нової пошти" та у відділеннях "Укрпошти".

• В одному з міст Харківської області російські окупанти організували в будівлі заводу справжній концтабір, де піддають людей катуванням, психологічному та фізичному насильству.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися