Немає зв'язку, електрики та води: як живе Борівська громада під окупацією

У різних населених пунктах окупанти поводяться по-різному, тому ситуація на місцях відрізняється

Борівська селищна територіальна громада продовжує перебувати під тимчасовою окупацією. У пресслужбі Борівської селищної ради розповіли про актуальну обстановку.

Бойові дії на території громади поки що не ведуться. Тимчасове керівництво суспільством здійснює російська "комендатура", з якою співпрацюють місцеві колаборанти.

Місцевим жителям доводиться виживати за досить складних умов. У пресслужбі зазначають, що на значній частині території громади відсутня електрика. Немає водопостачання, зв'язку та Інтернету. У частині населених пунктів немає газу. Проведення робіт із відновлення електропостачання затримується.

З 26 квітня повністю зник мобільний зв'язок. У селищній раді відзначають, що причин може бути штучна перешкода сигналу російськими окупантами за допомогою спеціально доставлених технічних засобів. До того ж частина базових станцій мобільного зв'язку раніше пошкоджена обстрілами, решта знеструмлена через ураження ліній електропередач.

Також через відсутність електроенергії, як і раніше, відсутнє водопостачання. Воду з тих запасів, що заготовили до окупації, роздають тими вулицями, де проживає найбільше людей. Решта мешканців набирає воду в місцевих колодязях. Продуктові магазини працюють. У них завозять хліб із Куп'янська та Сватового.

Крім того, окупанти чинять тиск на місцевих підприємців та фермерів з вимогою провести перереєстрацію своїх підприємств на окупованій території та відновити діяльність.

"Тим, хто відмовляється повертатися та співпрацювати з окупантами, загрожують експропріацією та націоналізацією майна", - зазначили у пресслужбі селищної ради.

Читайте також:

 На Харківщині російські окупанти продовжують наступати. У Генштабі ЗСУ повідомили, що загарбникам вдалося взяти під контроль один населений пункт.

• В одному з міст Харківської області російські окупанти організували в будівлі заводу справжній концтабір, де піддають людей катуванням, психологічному та фізичному насильству. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

• Голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синегубов повідомив про те, яка зараз ситуація в Харкові та Харківській області. Також Синєгубов прокоментував інформацію, що поширюється в соціальних мережах, про застосування фосфорних бомб.

• У Фельдман Екопарку розповіли, як зараз живуть тварини, яких вдалося евакуювати. На допомогу вихованцям прийшли люди з різних куточків України та погодилися забрати їх до себе до зоопарків та екопарків.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися