"Стріляють просто мирними": у селі на Харківщині практично не залишилося людей (ВІДЕО)

Населений пункт постійно обстрілюють російські окупаційні війська, тому звідти виїхали практично всі жителі

Слатине - селище міського типу, розташоване на північ від Харкова. Місцеві жителі розповіли, що приніс їм "російський світ" та що залишили по собі "визволителі". Про це повідомляється на сторінці "Східне оперативно-територіальне об'єднання Національної гвардії України" у Facebook.

За словами місцевих жителів, населений пункт буквально перетворився на руїни. Зруйнована залізнична станція, житлові будинки, будівлі, магазини - тепер просто купи сталі, що січеться, цегли та розбитого скла. Лінії електромереж лежать прямо на землі. Від абсолютно безрадісної картини відволікають звуки артилерійської дуелі, яка відбувається десь поряд.

"Вони увійшли, а потім в іншому селі зробили блокпости та там стояли. Вони просто стріляють сюди та до нас все летить. Обстріли йдуть з боку Козачої Лопані, з Білгородського та Вовчанська. Проковзнуть міномети - відстріляються та одразу тікають", - розповів мешканець Слатино Валерій.

Крім того, російські окупанти стріляють і по мирному населенню, по їхнім будинкам. Цілуються за будь-яким накопиченням людей.

Валерій розповів також, що над селищем деякий час літав дрон, а потім він полетів і почався обстріл. Тоді постраждали кілька людей.

"А це просто житловий будинок. Люди тягали воду відрами з колодязів, передавали ланцюжком, і за ними прилетіло, багато поранено було. Просто мирними стріляють", - зазначив місцевий житель.

На сьогодні зустріти на вулицях Слатиного людей практично неможливо. До війни тут мешкали близько 6 500 людей. Зараз – максимум 150 осіб. Залишилися лише ті, хто не зміг чи не захотів виїжджати.

"По-перше, стріляють. По-друге, вода у нас у колодязі, набираємо у сусідів, а світла немає з березня, і вже тижня сидимо без газу. Мобільний зв'язок та інтернет теж - розкіш, і зарядити телефон - проблема", - додав Валерій.

Люди, які залишилися у своєму рідному Слатиному, вірять, що після війни їхнє село знову повернуться до колишнього життя і всі люди, що залишили його, обов'язково повернуться.

Читайте також:

• Під час евакуації мешканців звільненого села Руська Лозова під мінометний обстріл потрапила колона волонтерських автомобілів. Постраждала одна людина. Дві машини були пошкоджені та не змогли продовжувати шлях.

• У Мережі показали, як сьогодні виглядає блокадний Ізюм, який перебуває під повною окупацією російських загарбників з початку квітня.

• Тревел-журналіст Дмитро Комаров побував у Харкові та показав своїй двомільйонній аудиторії в Instagram, на що російські окупанти перетворили прекрасне та квітуче місто.

• У бою на Харківщині загинув український військовий, який сміливо захищав свою землю від російських окупантів, що прийшли на неї. У чоловіка залишилася дружина, а також троє дітей.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися