Прокуратура показала, чим сьогодні окупанти б’ють по Харкову та Лозовій

Війська рф здійснили повітряні атаки по Харкову та Лозовій: одна людина загинула, щонайменше 13 травмовані

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, 23 липня зс рф завдали масовані удари по промислових обʼєктах у Холодногірському районі м. Харкова. Пошкоджено будівлі та приміщення підприємств. У прилеглих багатоквартирних житлових будинках вибито вікна. Поранення отримали девʼять людей.

Також ворогом було здійснено ракетну атаку по заводу у м. Лозова. Відомо, що троє людей загинуло, четверо отримали травми.

За попередніми даними, ворожі удари по Харкову та Лозовій були завдані ракетами "Іскандер".

Прокурори та слідчі поліції вживають всіх можливих та належних заходів для документування воєнних злочинів, вчинених російськими військовослужбовцями.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харкові КАБ влучив в будинок відомого волонтера

У Харкові КАБ потрапив до приватного будинку волонтера Юрія Сапронова, на площі 300 кв.м вибито вікна, зруйновано будівлі та знищено автомобіль. Інформацію про це кореспондентові "Думки" підтвердив сам волонтер Юрій Сапронов, інформує портал "Коментарі".

За словами Сапронова, в момент влучання волонтер виїхав з дому.

"У будинку залишалася дружина Ірина, охорона та помічники. Я не встиг доїхати, як зателефонувала дружина, я повернувся", - сказав Сапронов.

"Серед постраждалих – двоє чоловіків із охорони, їх забрала швидка. Легкі поранення, сподіваюся, що завтра вже їх випишуть", – зазначив волонтер.

Повністю зруйновано приміщення площею 300 кв. м, пошкоджено гаражі, будинок охорони. Загинули тварини: у будинку мешкали п'ять кішок.

Читайте також: Мер Харкова Ігор Терехов о 17:34 повідомив про влучання КАБа у майже центральну частину міста, приватну забудову. Повідомлялося про пожежу в будинку, а також поранених трьох цивільних чоловіків.

Це вже шостий "прильот" за добу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися