В Ізюмі російські окупанти зірвали зелений коридор (ВІДЕО)

Евакуація ізюмчан не відбулася з вини російських окупантів

Зусилля щодо створення гуманітарного коридору та евакуації населення зірвані. Про це сьогодні, 16 березня, на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник Ізюмського міського голови Володимир Мацокін.

За словами заступника мера, з вечора 15 березня Харківська обласна військова адміністрація та особисто голова ХОДА Олег Синєгубов домовилися про проведення евакуації населення Ізюма.

Далі за участю міського голови Валерія Марченка було сформовано колону автобусів та підготовлено гуманітарну допомогу різноманітного характеру (вода, дитяче харчування, консерви, хліб тощо).

Автобусам вдалося під'їхати до міста Ізюм. Однак, як повідомляє Мацокін, гуманітарний конвой, який у зворотному напрямку мав евакуювати ізюмчан, був зірваний з вини російських окупантів. Згода на нього не була надана. Колона не рушила.

"Сподіваємось, що найближчим часом ситуація зміниться, і люди отримають довгоочікувану допомогу", - сказав Мацокін.

Мер Ізюма Валерій Марченко розповів про ситуацію із місця, де зупинилася колона.

Читайте також:

• У Харківській області було зруйновано психоневрологічний інтернат. 15 березня вдалося провести евакуацію підопічних спецустанови. Загалом з інтернату вивезли близько 300 людей.

• По Харкову було нанесено авіаудар російськими окупантами. Внаслідок події в центрі міста було зруйновано чотириповерховий будинок. Рятувальники розбирають завали. Про жертв та постраждалих поки що немає інформації. У Мережі опублікували відео з місця події.

• Харківські поліцейські потрапили під обстріл із боку окупантів. Слідчий отримав поранення.

• У Харківській області під час обстрілу було поранено співробітника "Харківгазу". Згодом він загинув у лікарні.


Чому російські окупанти так наполегливо і так звіряче, з варварськими обстрілами, намагаються захопити Харків? Чому в них нічого не вийде? Як перша столиця України зміниться після цієї війни? За відповідями на ці запитання журналісти порталу "Коментарі. Харків" звернулися до експертів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися